Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoSHAINBERG, I.; SHALHEVET, J. ed. Soil salinity under irrigation: processes and management. Berlin: Springer-Verlag, 1984. 349p. (Ecological Studies, 51).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  18/01/2022
Data da última atualização:  18/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, L. A.; SOUZA, G. A. de; SILVA, B. T.; ROCHA, A. A. G.; PICOLI, E. A. de T.; PEREIRA, D. de S.; DONZELES, S. M. L.; RIBEIRO, M. de F.; FERREIRA, W. P. M.
Afiliação:  LEONARDO ARAUJO OLIVEIRA, UFV; GENAINA APARECIDA DE SOUZA, UFV; BRUNO TAVARES SILVA, UFV; ANTÔNIO AUGUSTO GOMES ROCHA, UFV; EDGARD AUGUSTO DE TOLEDO PICOLI, UFV; DIEGO DE SOUZA PEREIRA, UFLA; SÉRGIO MAURÍCIO LOPES DONZELES, EPAMIG; MARCELO DE FREITAS RIBEIRO, EPAMIG; WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, CNPCa.
Título:  Histochemical approach of the mobilization of reserve compounds in germinating coffee seeds.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 15, e151704, p. 77 -100, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.25186/.v15i.1704
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The endosperm of coffee beans is an important structure which is composed of different reserve compounds. In the present work, we followed anatomical features during the reserve mobilization of Coffea Arabica L. 'Catuaí' seed samples, harvested at 20 different sites, after 0, 3, 6, 12, 24, 33 and 45 days of imbibition. Seed samples were properly fixed and stored, respectively, for histochemical and enzyme activity approach. Fixed samples were cross-sectioned for detection of starch, lipids, essential oils, oleoresins, proteins, phenolic compounds, neutral polysaccharides, alkaloids, B-1,3 and B-1,4 glucans, and lignin. Overall, based on histochemical tests and enzyme activity, seed reserve mobilization was similar among the evaluated altitudes and mountainsides. During soaking, there is an intense consumption of reserve compounds, starting at the region close to the embryo. Reserve mobilization intensifies after root protrusion, from 12 days of soaking. The intensification of the reserve consumption is concomitant with an increased activity of MDH is observed at the first 12 days, whereas SOD showed higher expression after 33 days of soaking. At the 33 rd day, little reserve is observed in the endosperm. At 45th day, cotyledon leaves are expanded, and the root system, constituted by the taproot and lateral roots, is well established.
Thesagro:  Coffea Arábica; Germinação.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Germination; Histochemistry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230346/1/histochemical-approach-of-the-mobilization.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1527 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional